Botox Tedavisi

Mimik hareketleriyle yüzdeki çeşitli kaslar sürekli kasılır ve kasılmanın olduğu bölgelerde zamanla kırışıklıklar görülür. Yaşlanmaya bağlı olarak cildin hücre üretimi azalır. Kalojen ve elastik liflerdeki azalma, sürekli yapılan mimikler yüzdeki kırışıklığın temel nedenleridir.
 
Botoks; "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla, 10 yılı aşkın süredir güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.
 
Botox'un en çok kullanıldığı ve iyi sonuç alındığı bölgeler; kaş arası, alın, göz çevresi, ağız çevresi, çene, boyun gibi bölgelere uygulama yapılabilmektedir. Tedaviden 5-7 gün sonra etkileri görmeye başlar, 4-6 ay sonrası etkileri azalmaya başlar. Bu süre zarfında etkilenmiş olan yüz kasları yeniden hareket kabiliyeti kazanır.
 
Botox Nasıl Etki Eder?
Uygulamanın yapıldığı küçük kas topluluklarının, kas ve sinir bağlantısına etki ederek, engellenmesini sağlar. Böylece de kasın kasılmasının önüne geçer. Botox tedavisi yapılmamış olan kaslar, çalışmaya devam eder ve yüzün ifadesini, mimiklerini korur.
 
 
Dolgu Tedavisi
Yüzde olan kırışıklıkları azaltmak için ihtiyaç olan bölgelere hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Cilde yapılan dolgu enjeksiyonları cildi güzelleştirmek için en fazla tercih edilen estetik uygulamalar arasındadır. Zaman içinde ciltte kolajen ve elastik liflerde yıpranma oluşmaktadır. Bu nedenle ciltte hyalüronik asit miktarında azalma olur. Bazı bölgelerde ise hacimsel kayıplar meydana gelir. Bu sayede ciltte kırışıklık ve çöküklük gözle görülür derece artar. Yaşın ilerlemesi yüzünden oluşan etkiler, çevresel etkenlerin ilave olmasıyla yaşlanmayı daha fazla ilerletir. Özellikle yüz bölgesinde tercih edilir. Cildin altına verilen dolgu maddesi, en alt tabakaya kadar destek vermekte, kırışık ve çöküklüğün içini doldurmakta ve bunların dışarıdan görünmez olmasını sağlamaktadır.
 
Dolgu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yüzde dolgu tedavisi uygulaması oldukça kolay ve zahmetsiz şekilde yapılmaktadır. Bunu uzman bir hekim yüzünüzü inceleyerek, hangi alanların doldurulacağına karar veriliyor. Daha sonra bu alanlar anestezik krem ile uyuşturulmaktadır. İnce iğnelerle gerektiği kadar dolgu maddesi enjekte edilerek, buralarda dolgunluk sağlanmaktadır. Yapılan işlem sonrasında birkaç gün sürecek ödem oluşabilir, kişileri rahatsız etmeden iyileşmektedir. 
 
Dolgu Maddeleri Nerelerde Kullanılır?
Dolgu maddeleri alın ve kaş ortasındaki çizgilerde, elmacık kemiklerinin belirgin olmasında, burun ucunda, aknelerden oluşan izlerde, dudakların daha dolgun hale getirilmesinde, göz çevresinde oluşan kaz ayaklarında, el sırtlarında, gözaltı çukurunda burunda olan asimetrilerde, ağız kenarlarında olan çukurlarda, kazalar sonucunda olan izlerde, yanak ve çene gamzelerinde kullanılmaktadır. Dolgu maddeleri insanlara ameliyat olmadan kırışıklık tedavisi yapmakta ve daha genç görünmelerine neden olmaktadır.
 
Botox Tedavisi