Botox

Yaşlanma, stres, güneş etkileri, sigara, hava kirliliği, menopoz gibi daha pek çok faktör hücre düzeyinde serbest radikallerin üretimini hızlandırarak ciltteki kırışıklıkları arttırmaktadır. Yaşlanma kaçınılmazdır, ama etkilerini azaltmak ve geciktirmek kişilerin kendi elindedir.
 
Botoks nedir?
Botoks; "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.
 
Botoks; orta ve derin kırışıklıkları gidermede cerrahi olmayan, kozmetik bir ürün olarak kabul edilmektedir. 2002 yılında Amerikan Gıda ve İlaç yönetimi Kurumu (FDA) tarafından kozmetik kullanımına onay verilmiştir. Şu ana kadar yalnızca ABD’de bir milyon uygulama yapılmıştır. Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Topluluğu tarafından ise Botoks, 2002 ve 2003 yıllarında hekimlerin uyguladığı cerrahi ve cerrahi olmayan kozmetik işlemler içinde "en popüleri" olarak değerlendirilmiştir.
 
Hangi durumlarda botoks kullanılır?
Medikal estetikte özellikle cilt kırışıklıklarının azaltılması ve bazı kişilerde daha sık olarak görülebilen aşırı terlemelerin (Hiperhidrosis) giderilmesi amaçları ile kullanılmaktadır.
 
Botoks nasıl etki eder?
Dinamik çizgiler, yüz ifade çizgileridir; mimik hareketleri sırasında (kaş çatma, konuşma, gülme…) cilt altındaki küçük kasların kasılmalarıyla oluşur. Bu kasların kasılması zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur. Botox, enjeksiyon yapılan bölgede sinirlerdeki geçişi bloke edip "kas kasılmasını engelleyerek" buradaki derinin gerginliğini sağlar
 
Botoks kimlere uygulanabilir?
18-65 yaş arası herkese uygulanabilir. Özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Gebe ve emzirenlerde ise uygulanması önerilmez.
 
Botoks nasıl uygulanır?
Doktorunuz bu tedaviyle alacağınız sonuçları sizinle paylaşacak böylece tedavinin başarısı sağlanacaktır. Her hastanın tedavisi kendi kas yapısına ve cilt özelliklerine göre planlanır. İşlem öncesinde lokal anestezik bir krem sürülebilir. Kişinin kas yapısı göz önüne alınarak belirlenen kırışıklık noktalarına çok ince uçlu iğnelerle küçük dozlarda enjeksiyon yapılır. Tedavi genelde 10-15 dakika sürer.
 
Botoks sonrası hasta ne zaman normal aktivitesine döner?
Hasta enjeksiyon sonrası normal aktivitesine hemen dönebilir.
 
Botoksun etki süresi ne kadar devam eder?
Botox tedavisi  4-5 aylık bir düzelme sağlar. 
 
DOLGU
Dolgu uygulamaları, Medikal Estetik alanında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Hyalüronik asit ise dolgu uygulamalarında en çok başvurulan dolgu maddesidir. Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu uygulamalarında azalmakta olan hyalüronik asit, küçük iğneler yardımıyla cilt altındaki problemli olan yerlere enjekte edilir. Jel kıvamındaki hyalüronik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak yoğunluk sağlar.
 
Hyalüronik Asit Faydaları Nelerdir?
Cildi pürüzsüz ve esnek tutmaya yardımcı olur.
Akne izlerini önlemeye yardımcı olur.
Dokuların tamir edilmesi ve elastikiyetinin korunmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde cildin yaşlanmasını önlemektedir.
Kollajen liflerinin oluşumu ve bakımına yardımcı olur. Kollajenin azalması cildin elastikiyetini kaybetmesine sebep olur.
Yaşlandıkça hücre mitoz hızı azalır, böylece hücresel yenilenme ve onarım süreci yavaşlar. Hyalüronik asit varlığı durumunu tersine çevirmede yardımcı olur.
 
Dolgu Maddesi Hangi Amaçlarla Kullanılabilir?
Yüzdeki ince ve derin kırışıklıkların doldurulması,
Dudakların ve konturunun dolgunlaştırılması,
Yanaklar, çene, göz çevresi ve şakaklara hacim verilmesi,
Akne ya da diğer nedenlerle oluşmuş derin izlerin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
 
Dolgu Hangi Alanlarda Uygulanır?
Kaş arası,
Nazolabial bölge,
Dudak üstündeki dikey çizgiler en sık uygulama alanlarıdır.
Boyunda ve el sırtında da düşük molekül ağırlıklı dolgulardan faydalanılmaktadır. Kemerli olan burunların düzeltilmesi ya da burun ucunu kaldırmak için de dolgu uygulamalarından faydalanılmaktadır.
 
Dolgu Uygulamaları Sonucunun Etkisi
İşlem yapıldığı an itibariyle kendini belli eder fakat zamanla su tutma kapasitesi arttıkça etkisi daha da artar. Kullanılan dolgunun molekül ağırlığına bağlı olarak etki süreleri 6-18 ay arasında değişmektedir.
 
Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Dolgu uygulaması 15 ila 30 dakika arası sürer. Uygulamadan hemen sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Uygulama bölgesinde ağrı oluşmaz; fakat hafif şişlik veya kızarıklık oluşabilir. Bu etkiler 1 – 2 günde geçecektir.
 

 

Botox